Smaakmakers van LAB-44

Op het Hembrugterrein staan uiteenlopende monumentale panden en een daarvan was voorheen het laboratorium. Hier vind je sinds 2017 een multifunctionele opzet ‘voor makers & eters’. Het pand biedt plaats aan het restaurant, een terras en diverse food & drink gerelateerde bedrijven, zoals de productieruimte van Ministry of Spicy Business en onze microbrouwerij.

In onze workshop-keuken worden regelmatig culinaire workshops georganiseerd, zoals de workshop Turks koken van Nur Culinair. Wil jij ook  een culinaire workshop of proeverij organiseren? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Bierlab

Een van de lab’s is ingericht als microbrouwerij. Hier worden bieren gebrouwen van de biermerken ‘Hoop’ en 'Breugem' uit Zaandijk. We leggen je graag wat uit over het brouwen van bier en hoe we ook special batches kunnen brouwen. Denk hierbij aan een speciale craft beer voor een jubileum, huwelijk of bijzondere groep mensen. Voor makers en drinkers, in dit geval!


Spicy Business

Ministry of Spicy Business, bekend van de Zaanse Sambal, de enige echte sambal uit de Zaanstreek, heeft een compacte productieruimte in Lab-44. Hier maken Fons en Stef hun sambals: the Original (rode sambal met o.a. mosterdzaad), Venkel-Laurier (van groene en Jalapeño pepers), Cacao-Zeezout (met cacao nibs en grof zeezout) en in de wintermaanden Madame Pompoen (met o.a. Madame Jeanetjes, pompoen en kweepeer).
Deze sambals zijn niet alleen lekker pittig, maar vooral echte smaakmakers voor de alledaagse keuken. Daarnaast worden er dikwijls nieuwe combinaties en gerechtjes bedacht en uitgeprobeerd. Schroom vooral niet even aan te kloppen als de mannen aanwezig zijn. Ze vertellen graag hun verhaal en geven je een kijkje in hun keuken. En als je durft, mag je ook proeven…

Fotograaf: Jeroen Niezen

The House Of Proud

Labshop

Hoe leuk is het om wat er gemaakt wordt in de diverse lab’s mee te nemen naar huis? Gewoon om zelf te consumeren of als geschenk mee te nemen.

Neem een kijkje in onze voorraadkast bij de bar. Hier vind je bier van HOOP en Breugem, Zaanse Sambal en andere heerlijke lokale producten!

Het concept van LAB-44

Lab-44 is gevestigd in een monumentaal pand op het Hembrugterrein. Dit gebied behoorde ooit toe aan een wapen- en munitiefabriek en was verboden terrein. Dit terrein wordt nu volledig opnieuw ingericht en geldt steeds meer als dé hotspot in de metropoolregio Amsterdam. Lab-44 biedt een restaurant met volop mogelijkheden voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. Het zonnige terras is vanaf vroeg in het voorjaar een heerlijke plek om te genieten van het zonnetje. De keukenbrigade heeft een toegankelijke brasseriekaart samengesteld, aangevuld met bijzondere pizza’s uit de Valoriani oven.

Lab-44 doet haar naam eer aan. Je vindt hier ‘makers’, zoals de mannen van Zaanse Sambal, de brouwers van de bieren van Hoop en Breugem en een keuken waar nieuwe foodconcepten ontwikkeld worden. Ook biedt Lab-44 pizza-workshops naar concept van Gabriele Bonci. Dit alles, inclusief gratis parkeren, maakt van Lab-44 een unieke plek.