sep 29, 2017

Lab-44 genomineerd voor Entree Award 2017


Op maandag 18 september jl. zijn tijdens Gastvrij Rotterdam de genomineerden voor de Entree Awards 2017 bekendgemaakt.

Categorie: General
Ingezonden door: admin

Lab-44 is een van de vijf genomineerden voor de Entree Award in de categorie ‘Best off the grid’. In deze categorie worden “gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijken buiten de gebaande paden.” In deze categorie is Lab-44 als enige genomineerde niet gevestigd in Amsterdam.

Entree Magazine is een toonaangevend medium in horecaland. Op maandag 27 november a.s. worden deze, zoals zij zelf aangeven, ‘Oscars voor de horeca’ uitgereikt in Amsterdam tijdens een feestelijke bijeenkomst.


Het concept van LAB-44

Het unieke pand vroeg om een unieke invulling, en dat is zeker gelukt. De naam,
Lab-44, refereert aan de oorspronkelijke functie en het adres (Middenweg 44). In de nieuwe opzet wordt de oorsprong meer dan alleen in de naam eer aangedaan.
Lab-44 is ontwikkeld tot een multifunctionele opzet ‘voor makers & eters’.

In het hoge middengedeelte en op de entresol bevindt zich het restaurant, er is een terras aan de zuidkant en er bevinden zich diverse food & drink gerelateerde bedrijven: een kleine bierbrouwerij van HOOP, de werkplaats van Zaanse Sambal, een ‘Paplab’ waar rijstepap wordt ontwikkeld i.s.m. onder andere Lassie en een atelier voor de ontwikkeling van food & drink packaging design van het Amsterdamse bedrijf Proud Design. Tevens is een tweetal vergaderruimtes aanwezig voor resp. 15 en 40 bezoekers. Met bijna 100 zitplaatsen binnen en een terras buiten, heeft Lab-44 de ambitie dé nieuwe hotspot voor zowel de Zaanstreek als Amsterdam te worden.