nov 28, 2017

Entree Awards 2017


De nominatie
Op maandag 18 september jl. ontvingen wij het bericht dat wij door Entree Magazine waren genomineerd voor een Entree Award 2017 binnen de categorie ‘Best off the grid’. Reikhalzend keken we uit naar de uitreiking die gisteravond plaatsvond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Theater Amsterdam. In ieder van de 11 categorieën waren 5 genomineerden en kon er maar één met de award naar huis gaan. Daarnaast was er een prijs voor de beste bartender en werd een ‘Hospitality & Style Award’ uitgereikt.

 

Categorie: General
Ingezonden door: beheer

De uitreiking
Na 6 categorieën en evenzoveel awards was het de beurt aan de categorie ‘Best off the grid’, waarvoor wij in onze beste cocktail outfit naar Amsterdam waren gekomen. Natuurlijk was het spannend. Het thuisfront kon meekijken via de livestream op onze Facebook-pagina. En meekijken veranderde in meeleven. De award ging naar A Beautiful Mess uit Amsterdam. Jammer voor ons, maar we zijn trots op het feit dat we binnen een half jaar na opening al een dergelijke nominatie op onze naam mogen schrijven. Dat was voor ons al een feestje waard!

De winnaar
A Beautiful Mess is een pop-up restaurant in de voormalige wasserette van de Amsterdamse Bijlmerbajes. Het restaurant wordt gerund door asielzoekers uit het naastgelegen azc, die zodoende de kans hebben hun leven hier op te bouwen. Wij feliciteren A Beautiful Mess graag met deze welverdiende award!


Het concept van LAB-44

Het unieke pand vroeg om een unieke invulling, en dat is zeker gelukt. De naam,
Lab-44, refereert aan de oorspronkelijke functie en het adres (Middenweg 44). In de nieuwe opzet wordt de oorsprong meer dan alleen in de naam eer aangedaan.
Lab-44 is ontwikkeld tot een multifunctionele opzet ‘voor makers & eters’.

In het hoge middengedeelte en op de entresol bevindt zich het restaurant, er is een terras aan de zuidkant en er bevinden zich diverse food & drink gerelateerde bedrijven: een kleine bierbrouwerij van HOOP, de werkplaats van Zaanse Sambal, een ‘Paplab’ waar rijstepap wordt ontwikkeld i.s.m. onder andere Lassie en een atelier voor de ontwikkeling van food & drink packaging design van het Amsterdamse bedrijf Proud Design. Tevens is een tweetal vergaderruimtes aanwezig voor resp. 15 en 40 bezoekers. Met bijna 100 zitplaatsen binnen en een terras buiten, heeft Lab-44 de ambitie dé nieuwe hotspot voor zowel de Zaanstreek als Amsterdam te worden.