aug 10, 2017

Ikea proeft Zaanse sfeer op persdag in Lab-44


Noordhollands Dagblad - Zaanstreek
Door: Ronald Massaut

Voor Zaanse klanten blijft het de hamvraag, komen ze nu wel of komen ze toch niet naar Zaandam. Op de persdag, donderdag, in Lab-44 op het Hembrugterrein moet PR-manager David Selier het antwoord schuldig blijven. „Er is nog geen beslissing genomen.’’

Categorie: General
Ingezonden door: beheer

Ikea onderzoekt nog steeds in welke landen in West-Europa en in welke plaatsen nieuwe vestigingen moeten komen van het Zweedse woonwarenhuis. En wát voor vestiging, want Ikea komt straks in meerdere soorten en maten, zoveel is duidelijk. Waar je als potentiële klant wel op kunt vertrouwen dat volgende week de eerste Ikea-gids weer in de bus of op de mat ligt.

De Nederlandse media konden daar donderdag - verdeeld over twee lichtingen - alvast een voorschotje op nemen. Ikea zelf kon op het Hembrugterrein kennismaken met een bijzondere plek in de Zaanstreek waar al eerder woonwinkel Flinders neerstreek.

Marketeers van Ikea lieten er donderdag geen onduidelijkheid over bestaan, acht op de tien mensen wereldwijd hebben wel ’iets van Ikea in huis’. Met een productlijn helemaal afgestemd op de manier van leven van gedefinieerde klantgroepen moet Ikea niet meer weg te denken zijn uit de woning. De sofa heeft daarin een belangrijke plaats. Zo werd Lab-44 voor de persdag omgetoverd tot een grote huiskamer met sofa’s en stoelen om zo de nieuwe gids te testen.

 

https://www.noordhollandsdagblad.nl/zaanstreek/ikea-proeft-zaanse-sfeer-op-persdag-lab-44


Het concept van LAB-44

Lab-44 is gevestigd in een monumentaal pand op het Hembrugterrein. Dit gebied behoorde ooit toe aan een wapen- en munitiefabriek en was verboden terrein. Dit terrein wordt nu volledig opnieuw ingericht en geldt steeds meer als dé hotspot in de metropoolregio Amsterdam. Lab-44 biedt een restaurant met volop mogelijkheden voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. Het zonnige terras is vanaf vroeg in het voorjaar een heerlijke plek om te genieten van het zonnetje. De keukenbrigade heeft een toegankelijke brasseriekaart samengesteld, aangevuld met bijzondere pizza’s uit de Valoriani oven.

Lab-44 doet haar naam eer aan. Je vindt hier ‘makers’, zoals de mannen van Zaanse Sambal, de brouwers van de bieren van Hoop en Breugem en een keuken waar nieuwe foodconcepten ontwikkeld worden. Ook biedt Lab-44 pizza-workshops naar concept van Gabriele Bonci. Dit alles, inclusief gratis parkeren, maakt van Lab-44 een unieke plek.